شرکت فراب برای توضیحاتی درباره افتتاح پروژهی اومااویا ارائه داد.
.
به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، درخصوص گزارشی با عنوان “تلاش دولت رئیسی برای مصادره افتخار ابرپروژه اومااویا” توضیحات زیر ارائه شده است که در پی میآید:
هر طرحی پس از تکمیل و رسیدن به اهداف تعریف شده معنادار است
سایت خبری خبرآنلاین امروز در گزارشی با عنوان “تلاش دولت رئیسی برای مصادره افتخار ابرپروژه اومااویا” با استناد به اظهارات سیاسی و بیاساس یک فرد که مشخص نیست چه ارتباطی با پروژه اومااویا داشته و ادعاهای فوق را با استناد به چه مدارکی مطرح میکند، اقدام به انتشار اطلاعاتی نادرست زیر سوال بردن و عملکرد مهندسین و فرزندان ملت ایران در شرکت فرآب و دست اندرکاران ابرپروژه اومااویا کرد.
این درحالی است که اگر نویسنده گزارش به جای استناد به منابع موهوم، با شرکت فرآب به عنوان پیمانکارپروژه و یکی از بزرگترین پیمانکاران خصوصی کشور در حوزه ارائه خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق تماس می گرفت، اطلاعات جامع تر و موثق تری را کسب کرده و از انتشار محتوای نادرست خودداری می شد.
بنا بر اظهارات پشوتن دزفولی، مدیر پروژه اومااویا در شرکت فرآب: همانطور که از اسم پروژه چند منظوره اومااویا برمیآید، این پروژه پیچیده و پرجزییات مهندسی شامل دو سد، چندین تونل جمعا به طول ۲۸ کیلومتر، دو تونل عمودی که در علم مهندسی به شفت فشار و شفت فشارشکن، نیروگاه زیرزمینی ١٢٠ مگاواتی و ٢٣ کیلومتر خطوط انتقال فشار قوی برق در مناطق صعب العبور و پست و جاده سازی و بخش های مختلفی است. بر اساس مستندات و اخبار موجود در سال ١٣٩٨ تنها یک سد انحرافی برای انحراف آب به درخواست مسولان سریلانکا و بدون حضور مقامات عالی رتبه ایران به صورت موقت آبگیری میشود، همانطور که متخصصان میدانند هدف از این پروژه انتقال آب برای ۵۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی از منطقه پر آب به منطقه کم آب و تولید برق است اما بدون تکمیل سد دوم، شفت های فشار و فشارشکن، تونلهای انتقال آب، خطوط انتقال برق، نیروگاهها و تاسیسات برقآبی چگونه میتوان این طرح بزرگ را افتتاح کرد؟
به گفته دزفولی این در حالی است که عملیات اجرایی بخشهای پیچیده و اصلی پروژه ادامه یافت و ساخت سد دوم ، تونلهای انتقال آب و نیروگاه یعنی نیروگاه برقآبی ١٢٠ مگاواتی زیرزمینی در عمق ٧۵٠ متری زمین و طراحی و ساخت شفت عمودی زیرزمینی به ارتفاع ۶١٨ متر و شفت فشارشکن ۱۱۰ متری با پیگیری و حمایت های دولت سیزدهم تکمیل و پروژه به طور کامل امسال به بهره برداری رسید.
بنابر اظهار مدیر پروژه اومااویا در شرکت فرآب محدودیتهای متعددی در مسیر اجرای پروژه از جمله چالشهای پیچیده در اجرای تاسیسات و شیوع جهانی کرونا (1399-1401) باعث شد که موقعیت پیچیدهای پیش روی پروژه قرار گیرد. همچنین تغییرات سیاسی متعدد در کشور سریلانکا و مشکلات اقتصادی ناشی از پدیدههای سیاسی و جهانی، از چالشهای تاثیر گذار در روند اجرای کار بوده است که در مقاطعی توانست سرعت عملیات اجرایی را کاهش دهد، اما باعث توقف کار نشد و با اتخاذ استراتژی مناسب در موقعیتهای خاص، سعی شد از توقف پروژه جلوگیری شود.
در نهایت این پروژه بزرگ مهندسی پس از تکمیل تمامی تاسیسات در دو سال و نیم گذشته و با دعوت رسمی رییسجمهور سریلانکا از رییسجمهوری کشورمان در اردیبهشت امسال به بهرهبرداری رسید و نماد همکاری دو کشور ایران و سریلانکا شد.
بدون تردید انتشار چنین گزارش هایی که سعی در کتمان زحمات و تلاشهای صدها کارشناس و مهندس مجرب ایرانی در این پروژه شده، نتیجهای جز تخریب دستاوردهای برجسته پیمانکاران کشور را در پی نداشته و رسالت یک رسانه حرفه ای برای اطلاع رسانی دقیق و موثق را زیر سوال می برد.
۲۲۳۲۲۳